Skip to main content

CLAY Keramikmuseum og Christianskirken i Fredericia

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Keramikmuseum på Grimmerhus blev indviet i 2015 af H.M. Dronning Margrethe.

Undervejs til Grimmerhus ved Lillebælt drikker vi morgenkaffe med bolle og snegl i bussen og ankommer til CLAY midt formiddag. Vi besøger museet på egen hånd. Her vises blandt andet Royal Copenhagen Samlingen, en helt unik samling, der består af 55.000 genstande skænket af Royal Scandinavia. I udstillings afsnittet ”Pragtstykker ” findes cremen af dansk keramik med mere end 3500 værker.

CLAY Keramikmuseum på Grimmerhus blev indviet i 2015 af Dronning Margrethe og er det eneste specialmuseum for keramisk kunst i Norden. Her kan du møde både det moderne og det historiske kunst. Museet har ud over deres samlinger også skiftende udstillinger  med kunsterkeramikkens mest markante skikkelser. På Clay vises i "skatkammeret" blandt andet Royal Copenhagen Samlingen, en helt unik samling, der består af 55.000 genstande skænket af Royal Scandinavia.   
I udstillings afsnittet "Pragtstykker " findes cremen af dansk keramik med mere end 3500 værker. Skulpturparken er også et besøg værd, med udsigt over Lillebælt kan du blandt andet opleve Peter Brandes 5 meter høje krukke, der blev skal til Verdensudstillingen i 1992.

I pausen mellem de to spændende besøg nyder vi en dejlig to retters menu på den historiske Hejse Kro

Ankommet til Cristianskirken får vi en guidet rundvisning. Kirkebygning fra 1972 er tegnet af arkitekt Ib Zachariassen. I den 22 m høje øst væg blev i 2007 opsat 32 glasmosaikker af billedkunstner Bjørn Nørgaard og glarmester Per Steen Hebsgaard. Samtidig fremstillede Bjørn Nørgaard kirkens nye altertavle: Et forgyldt relief af Jesus til bords med 12 disciple. Opfyldt af kunstens glædesvirkninger begiver vi os hjemad og er hjemme til aften, der er kaffe og kage undervejs i bussen.

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Morgenkaffe, bolle og snegl i bussen
• Entre til Grimmerhus CLAY Keramikmuseum
• To retters middag på Hejse kro
• Guidet rundvisning i Kristianskirken
• Eftermiddagskaffe og medbragt kage

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning