Skip to main content

Christiansfeld, Brødremenighed, honningkager og kakkelovne

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

På denne tur skal vi besøge den unikke Brødremenigheds By Christiansfeld, udpeget som Verdenskulturarv i 2015.

Byen blev opført for 230 år siden og betragtes som et arkitektonisk klenodie. Rejselederen er med fra start til slut på turen og vil berige sine gæster med spændende fortællinger og anekdoter undervejs.

Ved ankomst til Christiansfeld midt på formiddagen samles vi på Kirkepladsen ved Brønden. Vi går nu med rejselederen, følger de lige gader og ser de smukke bygninger, hører historien om Brødremenigheden med besøg i Kirken og kirkegården Gudsageren og hører historien om Honningkagerne. Herefter er der tid på egen hånd, måske til besøg i Brødremenighedens Honningkagebageri, hvor der er et stort udvalg af forskellige honningkager. Gennem mere end et par hundrede år er kagerne blevet bagt i Christiansfeld, som er kendt i hele landet for sine højt elskede kager.

Brødremenighedens Hotel er et af landets ældste hoteller med en fantastisk historie, bl.a. blev våbenhvilen i 1864 underskrevet her. Vi skal spise en dejlig frokostbuffet i restauranten, der ligger i kælderen med buede hvælvinger og en rigtig hyggelig atmosfære.  Siden Christiansfelds grundlæggelse i 1773, har håndværket stået i højsædet her. Vi skal nu besøge Christiansfelder Kakkelovne. Virksomheden drives i dag af niende generation af ovnsættere og vi bliver vist rundt og får historien af ejeren Hans Schmidt.
Kaffe og medbragt Christiansfelder Honningkage nydes i det fri på Genforeningspladsen med parken og monumentet for genforeningen af Sønderjylland til dansk herredømme i 1920. På hjemturen mod Kolding hører vi om Skamlingsbanken og meget mere, og er hjemme til aften efter en fantastisk dag.

I turen er inkluderet:

• Bustur i 4 stjernet luksusbus
• Morgenkaffe, bolle og snegl i bussen
• Rejseleder på hele turen
• Byvandring  i Christiansfeld
• Frokostbuffet på Brødremenighedshotellet
• Besøg og rundvisning på Christiansfelder Kakkelovne
• Eftermiddagskaffe og Christiansfelder Honningkage

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning