Skip to main content

Prag - Den Gyldne Stad

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Prag gør sig med sine smukke bygninger, hyggelige gader, spændende historie og mange tårne, mere end værdig til sit tilnavn; Den Gyldne Stad. En rejse til Prag er en tidsrejse mellem det gamle og det nye Tjekkiet. Prag er absolut en af Europas smukkeste byer. Lad dig opsluge af den smukke bykerne, labyrintiske gader, nyd udsigten fra Karlsbroen, og smag landets berømte øl på byens værtshuse. Vi er stadig en af Danmarks bedste udbydere af rejser til den tjekkiske hovedstad - centralt hotel, meget inkluderet, og vi har endda udvalgt 3 x 2-retters middag fra a la carte menukortet som er inkluderet i prisen.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Populære Botel Albatros
• Ekstra gode middage - udvalgt fra a la carte menuen
• Omfattende byrundtur i Prag
• Dansk ekspert rejseleder 

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Udrejse og ankomst
Dag 2 – Byrundtur i Prag    
Dag 3 – Fortsat byrundtur i Prag
Dag 4 – Borgområdet i Prag
Dag 5 - Hjemrejse

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Dagsprogram

  • Dag 1 – Udrejse og ankomst

   Vi kører fra Danmark tidlig morgen med ankomst i Prag sidst på aftenen. På hotellet får vi aftensmad ved ankomst.

  • Dag 2 – Byrundtur i Prag

   Vi skal på byrundtur i den gamle bydel.
   Vi starter på Republikpladsen ved Folkets Hus, som ligger på grænsen mellem den nye og den gamle bydel. Folkets Hus rummer mange repræsentationslokaler men ikke mindst koncertsalen, hvor det tjekkiske symfoniorkester holder til. Vi går gennem porten på Krudttårnet og ind i den gamle bydel.
   Her hører vi om den gamle kroningsvej og alle de historier, der knytter sig til den gamle bydel. Ad snoede veje forbi Karls Universitetet og Stænderteatret kommer vi til Den gamle Rådhusplads.
   Her gør vi holdt og ser det verdensberømte astronomiske ur, Vi betragter Tyn-kirken, hvor Tycho Brahe ligger begravet samt Golz Kinsky paladset, hvorfra den kommunistiske republik blev udråbt fra balkonen i 1948.
   Herefter bevæger vi os ind i den jødiske bydel, hvor vi oplever den jødiske ghetto, og hvor vi får indtryk af hvordan – og under hvilke vilkår, at jøderne levede i Prag igennem mange århundreder. Vi får fortalt, hvordan 2. verdenskrig blev oplevet af jøderne i Prag, og vi bevæger os forbi mange af de flotte og velbevarede synagoger – herunder den ældst fungerende synagoge i Prag – den ”gammel-ny synagoge”.
   Efter at have betragtet den jødiske kirkegård nær floden Moldau ser vi Rudolfinum som først og fremmest rummer det tjekkiske filharmoniorkester. Herfra bevæger vi os videre til Karlsbroen, hvor vi hører om alle de historier, der knytter sig til dette vartegn for Prag.
   Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Det kan anbefales at besøge Tyn kirken, som vi betragtede på Den gamle Rådhusplads eller at besøge den spanske synagoge, som er fantastisk rig på udsmykning. Selvfølgelig er der også mulighed for shopping – og måske et cafebesøg.

  • Dag 3 – Fortsat byrundtur i Prag

   Fra vores hotel bevæger vi os mod Vaclavske Namesti (Venzels-pladsen) – som er opkaldt efter den hellige Vaclav, hvis rytterstatue står på pladsen. Vi tager en rundtur på pladsen og hører om alle de historier der knytter sig til stedet.
   Herefter går vi op til Narodni – som er byens National gade. På vej ud mod Nationalteatret besøger vi et par spændende kirker – Marie Sne-kirken og den ældste romanske rotunde i Prag – Hellig korskirken.
   Derudover rummer gaden også en række andre spændende og flotte bygninger. Vi ender igen på Vaclavske Namesti, hvor vi startede dagens program.
   Her slutter dagens program.
   Der er nu mulighed for at shoppe, men der er også mulighed for at købe billet til en teater- eller musikoplevelse om aftenen.
   Prag er kendt for sine klassiske koncerter, der bliver spillet mange steder hver aften. Og Prag er i særdeleshed kendt for sit Sorte Teater, som er en spændende, anderledes og humoristisk teateroplevelse, som på ingen måder kræver særlige sprogkundskaber, fordi forestillingerne er uden tale.
   Vi er naturligvis behjælpelige med at købe billetter til forestillingerne.

  • Dag 4 - Borgområdet i Prag

   Efter morgenmad kører vi med bussen mod borgområdet Hradcany. Vi tager en rute gennem byen, så vi får mulighed for at se og gense nogle af de steder, som vi tidligere har set. Men vi kommer også forbi en række nye steder. Vi passerer blandt andet kirken, hvor de modstandsfolk der skød og dræbte den berygtede Reinhard Heydrich, endte deres dage. Heydrich var blevet udnævnt til statsholder i protektoratet Böhmen und Mähren i september 1941, og frem til hans død den 4. juni 1942, var han skyld i mange tjekkers død. Inden vi kører op på borgområdet, passerer vi også det dansende hus, som er en arkitektonisk perle tegnet af den tjekkiske arkitekt Vlado Milunić i samarbejde med den kendte amerikanske arkitekt Frank Gehry. På Hradcany bliver vi sat af bussen på borgens vestligste punkt – Pohorelec, hvorfra vores tur gennem borgområdet starter. Herfra går vi gennem hele borgområdet og gør holdt ved alle de berømte og kendte steder, såsom Cernin-paladset, Schwarzenberg paladset, Ærkebiskoppens palads inden vi går ind i borggårdene. Efter at have beset disse bygninger og hørt historien bevæger vi os ned til Lillesiden – Mala Strana, hvor vi blandt mange andet ser den kendte John Lennon Wall, den lille bro over djævlebækken samt tøjtorvet, som har lagt plads til kendte filmoptagelser. Vi går op på Karlsbroen og får alle historierne der knytter sig hertil. Gennem de små gader og stræder bevæger vi os ind til Rådhuspladsen, hvor turen slutter. Resten af dagen er til fri disposition.

  • Dag 5 - Hjemrejse

   Efter tidlig morgenmad sætter vi kursen mod Danmark – naturligvis med et stop for grænsehandel.

  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning