Skip to main content
Tjekkiet-Prag

Busrejse til Prag - Den Gyldne Stad

Tjekkiet-Prag

Prag gør sig med sine smukke bygninger, hyggelige gader, spændende historie og mange tårne, mere end værdig til sit tilnavn; Den Gyldne Stad. En rejse til Prag er en tidsrejse mellem det gamle og det nye Tjekkiet. Prag er absolut en af Europas smukkeste byer. Lad dig opsluge af den smukke bykerne, labyrintiske gader, nyd udsigten fra Karlsbroen, og smag landets berømte øl på byens værtshuse. Vi er stadig en af Danmark´s største udbydere af rejser til den tjekkiske hovedstad - centralt hotel, meget inkluderet, ophold med halvpension er kodeordene for vores rejser til Prag.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Populære Botel Albatros
• Udflugt til Glasværk i Podebrady og Kutna Hora
• Omfattende byrundtur i Prag
• Meget skarp pris

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Udrejse og ankomst
Dag 2 – Byrundtur i Prag    
Dag 3 – Glasværk i Podebrady og Kutna Hora
Dag 4 – Borgområdet i Prag
Dag 5 - Hjemrejse


Det betyder i alt sin enkelthed at hvis du har booket en rejse som aflyses pga. Udenrigsministeriets rejsevejledninger grundet covid-19 får du dit indbetalte beløb tilbage direkte fra Ans Rejser indenfor 7 hverdage.


  Se det fulde program

  Dag 1 – Udrejse og ankomst (A) 
  Vi kører fra Danmark tidlig morgen med ankomst i Prag sidst på aftenen. På hotellet får vi aftensmad ved ankomst.

   

   

   

  Dag 2 – Byrundtur i Prag (M, A)
  Vi skal på byrundtur i den gamle bydel. Vi starter ved Folkets Hus og bevæger os til fods gennem de hyggelige gader med de dekorerede og flotte huse, der hver især rummer en spændende historie. Vi går over de betydningsfulde pladser og torve, og vi gør holdt på de historiske steder og får fortalt den historie der knytter sig til stedet. På Rådhuspladsen – Staromestske Namesti – gør vi holdt og ser det verdensberømte astronomiske ur - Tyn-kirken, hvor Tycho Brahe ligger begravet, samt Golz Kinsky paladset hvorfra den kommunistiske republik blev udråbt fra balkonen i 1948. Efter en kort pause bevæger vi os ind i den jødiske bydel, hvor vi oplever den jødiske ghetto, og hvor vi får indtryk af hvordan – og under hvilke vilkår, at jøderne levede i Prag igennem mange århundreder. Vi får fortalt, hvordan 2. verdenskrig blev oplevet af jøderne i Prag, og vi bevæger os forbi mange af de flotte og velbevarede synagoger – herunder den ældst fungerende synagoge i Prag – den ”gammel-ny synagoge”.
  Efter frokost forsætter vi vores byvandring. Vi hører om Klementinum, Karlsbroen og Korsridderkirken inden vi fortsætter mod Nationalgaden – som hedder Narodni. Denne gade har i lighed med mange af de andre gader, torve og pladser været skueplads for historiske begivenheder. Vi hører om Nationalteatret, om café Slavia, og ikke mindst om fløjlsrevolutionen i november 1989, som tog sit udspring i denne gade. Vi ser Marie Sne-kirken inden vi fortsætter mod Wenzels-pladsen – Vaclavske Namesti – som er opkaldt efter den hellige Vaclav, hvis rytterstatue står på pladsen. Vi tager en rundtur til fods på pladsen og hører om alle de historier der knytter sig til stedet. Her slutter vi dagens program sidst på eftermiddagen.

   

  Dag 3 –  Kutna Hora og Glasværk i Podebrady (M, A)
  Fra morgenstunden kører vi til byen, Podebrady, som har et meget flot og eksklusivt glasværk. Vi skal på en rundvisning og bagefter er der mulighed for at handle i glasværkets outlet. Vi fortsætter videre til Kutna Hora, som ligger ca. 80 km øst fra Prag. Byen havde sin storhedstid fra midten af 1200-tallet, hvor man begyndte at bryde sølv, som gav byen rigdom. En af de flotteste sengotiske bygninger i Europa er er Sankt Barbara katedralen, som er viet til minearbejdernes skytshelgen – Sankt Barbara. Kirken er enestående - og den er sammen med resten af den historiske bykerne med på UNESCO’s verdensarvliste. Lige uden for byen besøger vi klosteret i Sedlec, der er kendt for sin kirke – der er dekoreret med en masse knogler fra mennesker, som oprindeligt var begravet på klosterets kirkegård.

     

  Dag 4 - Borgområdet i Prag  (M, A)
  Efter morgenmad kører vi med bussen mod borgområdet Hradcany. Vi tager en rute gennem byen, så vi får mulighed for at se og gense nogle af de steder, som vi tidligere har set. Men vi kommer også forbi en række nye steder. Vi passerer blandt andet kirken, hvor de modstandsfolk der skød og dræbte den berygtede Reinhard Heydrich, endte deres dage. Heydrich var blevet udnævnt til statsholder i protektoratet Böhmen und Mähren i september 1941, og frem til hans død den 4. juni 1942, var han skyld i mange tjekkers død. Inden vi kører op på borgområdet, passerer vi også det dansende hus, som er en arkitektonisk perle tegnet af den tjekkiske arkitekt Vlado Milunić i samarbejde med den kendte amerikanske arkitekt Frank Gehry. På Hradcany bliver vi sat af bussen på borgens vestligste punkt – Pohorelec, hvorfra vores tur gennem borgområdet starter. Herfra går vi gennem hele borgområdet og gør holdt ved alle de berømte og kendte steder, såsom Cernin-paladset, Schwarzenberg paladset, Ærkebiskoppens palads inden vi går ind i borggårdene. Efter at have beset disse bygninger og hørt historien bevæger vi os ned til Lillesiden – Mala Strana, hvor vi blandt mange andet ser den kendte John Lennon Wall, den lille bro over djævlebækken samt tøjtorvet, som har lagt plads til kendte filmoptagelser. Vi går op på Karlsbroen og får alle historierne der knytter sig hertil. Gennem de små gader og stræder bevæger vi os ind til Rådhuspladsen, hvor turen slutter. Resten af dagen er til fri disposition.

  Dag 5 - Hjemrejse (M)      
  Efter tidlig morgenmad sætter vi kursen mod Danmark – naturligvis med et stop for grænsehandel.

  Afgange og priser

  AfrejseAfrejsestedRejselængdeHotelLedige pladserPris
  02-08-2021 - se afgangstiderBus5Albatros Botel Mere end 83.295,-BestilMere information
  13-09-2021 - se afgangstiderBus5Albatros Botel Mere end 83.295,-BestilMere information
  18-10-2021 - se afgangstiderBus5Albatros Botel Mere end 83.295,-BestilMere information

  Hotel

  Albatros Botel
  Albatros Botel
  Vi bor på det, blandt danske gæster, så kendte Botel Albatros, direkte på Moldau Floden og i kort gåafstand til centrum og Karlsbroen. Alle værelser er naturligvis med eget bad og toilet. Se mere på w...
  rejsekalender
  14/6Smagen af DanmarkFra 3.995,-
  19/6Cirkusrevyen 2021Fra 2.195,-
  25/6Cirkusrevyen 2021Fra 2.195,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning