Skip to main content

Sommer Højskole

I forlængelse af vore populære Hotel Højskoler om vinteren, har vi lavet denne spændende rejse. Fokus er tæt på kunsten og kunstneren. Vi besøger bl.a. Katherine og Thomas Eje, besøger kunstnerparret Inger Abildstrup og Jørgen Pedersen i deres hjem og atelier, og vi hører historien om kunsten og Herning. Derudover er der masser af sang og musik og et herligt socialt samvær. Under hele opholdet bor vi på Dolphin Herning og tager ud derfra.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Unik rejse - KUN med Ans Rejser
• Mange musik og kunst oplevelser
• Alle måltider inkluderet
• 5-stjernet hygge på Dolphin Hotel Herning

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Dag 2 – Besøg hos kunstnerpar og Grønhøj Kro
Dag 3 – Museer i Herning
Dag 4 – Besøg hos Thomas og Katherine Eje på Sydals
Dag 5 – Afrejse 

N.B. Med forbehold for at lokation kan ændres ved besøg hos Thomas og Katherine Eje.

 

Herunder findes en printvenlig version af rejsen med programmet i pdf-version:
 

Hotel_Højskole_pdf


  Dagsprogram

  • Dag 1 – Ankomst

   Fra kl. 15.00 kan du i ro og mag ankomme til Dolphin Hotel Herning hvor du trygt og sikkert kan parkere din bil. Parkeringsområdet er videoovervåget 24 timer i døgnet. Ankommer du med offentlig transport til Herning station kan du blive afhentet og kørt til hotellet kl. 15, 16 og 17.00. Vi starter opholdet med en lækker 2-retters velkomstmiddag og lidt fællessang.

  • Dag 2 – Besøg hos Kunstnerpar, frokost på Grønhøj Kro

   Efter Dolphins flotte morgenmadsbuffet skal vi med bussen til besøg hos kunstnerparret Jørgen og Inger Pedersen. Først besøger vi deres fantastiske atelier og dernæst ser vi deres utrolige hjem fyldt af et helt liv med kunst. Vi hører historien om hvordan de solgte deres tekstilvirksomhed da de var midt i halvtredserne og nu i over 20 år har levet med og af deres kunst. Derefter kører vi til Grundfos i Bjerringbro og ser et af Jørgen Pedersens hovedværker, plus et kort holdt ved Bjerringbro Kirke hvor et andet af hans værker står udenfor kirken.
   Derefter går turen til Grønhøj kro hvor vi får frokost hos kromanden Gregers der også synger et par sange og fortæller hvordan det er at drive den gamle kongelige privilegerede kro som fjerde generation. Efter frokosten guider han os igennem Kongenshus Mindepark og vi hører om Blicher, Jeppe Aakjær og de mange store digtere der havde deres gang på den golde hede. Og hvordan kartoffeltyskerne af kongen fik at vide at det var kløver, men da de kom herop, fik de en anden oplevelse.

  • Dag 3 –Museer i Herning

   Efter morgenmaden og morgensang på Hotellet får vi besøg af Birgitte Damgaard, der vil fortælle lidt om sig selv og sin familie og om kunst. Derefter begiver vi os kl. 10 til Birk hvor kunstmuseerne Heart og Carl Henning Pedersen og Else Alfeldt Museet ligger. Vi skal have en rundvisning af Birgitte i den runde fabrik, gå en tur i skulpturparken, de geometriske haver, Den Runde Gård og så skal vi selvfølgelig et smut forbi Ingvar Cronhammers ikonniske skulptur elia. Derefter vil der være mulighed for at nyde udstillingerne på Heart og Carl Henning Pedersen og Else Alfeldt museet inden turen går tilbage mod hotellet. Der skal vi nyde en herlig frokost. Efter frokost kører bussen til Tekstilmuseet I Herning, hvor vi skal have en rundvisning.
   Resten af eftermiddag kan man nyde en kop kaffe i hotellet orangeri eller spille et slag kort – der er her også mulighed for at få benene op efter en dag fyldt af indtryk.
   Til aften er der middag på hotellet.

  • Dag 4 – Besøg hos Thomas Eje og hans hustru Katherine Eje på Sydals

   Efter morgenmaden drager vi kl. 8.30 mod Sydals hvor Thomas Eje og hans hustru Katherine tager imod i deres hjem og galleri. På turen derned får vi en frokostsandwich serveret. Vi hører historien om deres kunst. Det er en helt speciel oplevelse at møde Katherine og Thomas i deres storslåede atelier. Et sted med en helt særlig stemning. Thomas giver prøver på sine velkendte evner som entertainer og laver en skøn og intim koncert på en times tid, hvor vi sidder ved runde borde i deres hyggelige koncert lokale. Inden vi tager hjem, får vi en kop kaffe med lagkage til, og mulighed for et sidste kig rundt i det storslåede galleri. Efter middagen skal vi have koncert med Claus Lindeberg – der altid får gang i skøn fællessang.
   N.B. Med forbehold for at lokation kan ændres ved besøg hos Thomas og Katherine Eje.

  • Dag 5 – Afrejse

   Efter den sidste omgang i hotellets skønne morgenmadsbuffet og morgensang er det tak for denne gang og på gensyn. Udtjekning kl. 8.00 – 09.30.

  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning