Juletur i Danmark

Når december nærmer sig, daler julen ned over Danmark. På denne 4-dages julerejse har du mulighed for at opleve landets hyggeligste julemarkeder. Turen kombinerer magiske juleboder med skøn livemusik, et afslappende ophold og lækre madoplevelser. Alt du skal sørge for, er transport til skønne Dolphin Hotel i Herning, og så er der sørget for transporten til de mange juleoplevelser. Nyd et dejligt ophold alene eller med en du har kær.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Oplev Den Gamle By i Aarhus, Hjerl Hede og smukke Børglum Kloster
• Mange udflugter og lækker mad er inkluderet i prisen
• 2 x livemusik på hotellet

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Den Gamle By 
Dag 2 – Børglum Kloster
Dag 3 – Hjerl Hede
Dag 4 – Afrejse

Det betyder i alt sin enkelthed at hvis du har booket en rejse som aflyses pga. Udenrigsministeriets rejsevejledninger / grundet covid-19 får du dit indbetalte beløb tilbage direkte fra Ans Rejser indenfor 7 hverdage.


  Se det fulde program

  Dag 1: Ankomst til Dolphin Hotel Herning og udflugt til Den Gamle By
  I dag begynder den hyggelige julerejse. I skal selv sørge for, at komme til Dolphin Hotel i Herning. Herfra tager vi på forskellige, julede udflugter med bus, der har afgang fra hotellet. På ankomstdagen er der afgang med bussen fra hotellet kl. 13.00. Her sætter vi kurs med Aarhus by og nyder en sandwich i bussen. Vi besøger Den Gamle By, hvor julen for alvor er kommet til. Gå på opdagelse i 400 års julehistorie blandt lysende lanterner, duftende æbleskiver, julepynt og mærk en ægte julestemning. Mød datidens mennesker og hør, hvordan de danske juletraditioner opstod og hvordan man har fejret jul gennem tiderne. Forkæl dig selv med julemad og juleknas fra de mange boder. Her er der noget for enhver smag: Gammeldags æbleskiver, vaniljekranse, vildsvinepølser, honninghjerter, juleøl, biskop punch m.m. Alt sammen fyldt med historie og masser af smag. Du kan også besøge den nyåbnede restaurant, Gæstgivergården, og nyde et fantastisk julemåltid. I julen kan du møde datidens mennesker i gaderne. Du er velkommen til at spørge dem om, hvad de har oplevet og hvordan deres liv og dagligdag foregik i julen i 1864, 1927 eller 1974. På jagt efter årets julegave? Glæd en af dine nærmeste med en historiske julegave, som kun kan købes i Den Gamle By. Gå på opdagelse i det store sortiment af julepynt, bøger, plakater, smykker, legetøj, strikvarer, søde sager samt øl med historie. I dag får du god tid til at udforske Aarhus centrum, der blandt andet har en flot julebelysning ved Salling. Her er du tæt på spændende madoplevelser – prøv eksempelvis det eksotiske "Street Food". Vi sætter kursen retur mod hotellet kl. 19.30.

  Dag 2: Julemarked ved Børglum Kloster
  I dag er der afgang mod Børglum Kloster kl. 07.30. Ankomst ca. kl. 10.00. Her har vi rundvisning i 1 ½ time, hvorefter vi nyder en lækker frokost. Efterfølgende er der mulighed for at gå på opdagelse og snuse til det hyggelige julemarked mellem kl. 13.00-15.00. Julemarkedet er Børglum Klosters største event med mange forskellige boder i kunst, håndværk, træskæring, dekorationer og meget mere i tre etager i Østfløjen og boder med delikatesser i den gamle herregårdshestestald, der blandt andet byder på lokale specialiteter. Denne ene gang om året kan vi også komme med indenfor i klosterets private julepyntede stuer og kongesalen. Der er også tid til at se en eller flere af klosterets 15 udstillinger i kunst, historie og kultur. Man kan besøge den næsten 1000 år gamle Klosterkirke med 18 meter til loftet, se klosterets store herregårdskøkken, se den eneste broderede kopi i verden af det historiske Bayeuxtapet, 70 meter langt, se kjoleudstillingen, der viser kvindernes mode gennem et helt århundrede og meget mere. Det er også muligt at gå i klosterbutikken. Efter et dejligt besøg på det hyggelige julemarked sætter vi kursen retur mod vores hotel, hvor vi ankommer kl. 17.30. Efter følgende vil vi få serveret en udsøgt 2-retters menu og nyde musik med Hula Hula – Bamse Tribute eller Claus Agernem. Dette afhænger af, hvilken afrejsedato du har valgt.

  Dag 3: Besøg på Hjerl Hede
  Oplev den gode gamle jul, når museet på Hjerl Hede traditionen tro åbner dørene ind til huse, værksteder og butikker. Bageren bager julekager og brød efter de gode gamle opskrifter, og I kan endda købe det med hjem. Hestevognen kører rundt i museet blandt de gamle huse og gårde. Fra damptoget, som kører ud til Flyndersø, kan den skønne udsigt nydes – det er altid en dejlig tur. Et helt klart must. Hos købmanden kan stærk ost og gammeldags slik købes med hjem til julebordet, og til dit eget hjemmebag kan du købe hel pomeransskal og sukat. Der er juleforberedelser i stuerne og nogle værksteder vil være bemandet. Der koges klejner i et køkken og disse kan også købes med hjem. Museumsbutikken byder indenfor til julevarer og pynt – køb dine julegaver her eller hvad med en dram og julesennep til julefrokosten? Her er der massere fristelser.

  Om aftenen får du serveret ”Dolphins store julemenu” og musik med John Mogensen Live eller Lune Carlsen. Dette afhænger af, hvilken afrejsedato du har valgt.

  Dag 4: Morgenmad og afrejse
  I dag slutter vores juleeventyr. Efter morgenmaden og udtjekning kan du vælge at køre hjem eller sætte kursen mod en af de hyggelige byer i nærheden af Herning.