Skip to main content

Eastbourne & Brighton

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Sydengland er et spændende rejsemål med en alsidig natur. Lange kyststrækninger, imponerende hvide klinter og hyggelige gamle smuglerbyer; og ikke mindst det særlige pubmiljø. Overalt møder vi gamle slotte og borge fra middelalderen. Det er som et levende museum, hvor vi oplever den helt specielle engelske afslappede og venlige livsstil.

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Bo direkte til havnepromenaden
• Winston Churchills hus, Chartwell
• Oplev White Cliffs of Dover
• Alle entreer inkluderet 

Programmet dag for dag:
Dag 1 – Afrejse
Dag 2 – White Cliffs of Dover samt besøg i Rye
Dag 3 – Sightseeing i Eastbourne
Dag 4 – Beachy Head, Byrundtur i Brighton samt St. Mary´s hus
Dag 5 – Winston Churchill´s hus og Hastings Castle 
Dag 6 – Canterbury Cathedral 
Dag 7 – Hjemrejse

Dag 1 – Afrejse
Vi kører fra Danmark om morgenen til vores overnatningshotel i Holland.

Dag 2 – White Cliffs of Dover samt besøg i Rye
Efter et godt morgenbord fortsætter vi mod Calais i Frankrig og sejler mod England, hvor de hvide klinter ved Dover møder os; et enestående syn (White Cliffs of Dover).  Vi tager straks hul på oplevelserne og besøger den fantastiske lille by Rye. Mere engelsk kan det ikke blive. Smalle brostensbelagte gader og smukke middelalderhuse i skæve vinkler ligger fredfyldt i den gamle bydel, Citadellet. Senere på dagen kører vi videre ned til Eastbourne, hvor vi skal bo 4 nætter.

Dag 3 – Sightseeing i Eastbourne
Efter morgenmad skal vi på byrundtur i Eastbourne med vores rejseleder, således vi kommer til at kende byen, som vi bor i under hele opholdet. Eastbourne, der tidligere var et lille søvnigt fiskerleje, vågnede op af sin dåd i 1800-tallet, da den blev forvandlet til en smuk badeby i Sydengland. Den er kendt for sine prisbelønnede strande, solskin og hyggelige butikker. Ved kysten kan du gå en tur på den 4 kilometer lange strandpromenade med den historiske Victorian Pier, der blev åbnet i 1872. Den regnes blandt en af Sydenglands mest stilfulde moler. Et levn fra Napolionskrigen, de to fæstningstårne Wish Tower og Redoubt Tower, ses ved vandet – de er i dag indrettet som militærmuseum. Oppe i selve byen ses den victorianske elegance; blomstertæpper og veltrimmede haver omkring de typiske engelske huse. Eftermiddagen er til fri disposition, til at udforske denne fornemme engelske kyst- og badeby.

Dag 4 – Beachy Head, Byrundtur i Brighton samt St. Mary´s hus
En dag med spændende oplevelser og ren hygge. Først kører vi langs den bugtede kyst til Beachy Head med de helt lodrette hvide klinter, videre forbi naturområdet Seven Sisters til den mondæne badeby Brighton. Byen har meget at byde på. Først besøger vi byens vartegn The Royal Pavillon, et slot fra 1820’erne i en stil man ikke kan forestille sig, med en enorm løgkuppel samt andre kupler og minareter og med et overdådigt interiør.  Derefter er der god tid til at nyde det middelalderlige gågade-område kaldet ”The Lanes”. Nyd de snævre gyder og gader med mange spændende butikker og restauranter. Måske slentre en tur på den dejlige strandpromenade med de to flotte moler, Palace Pier og West Pier, der ligger lige ud til Kanalen. Eftermiddagen byder på St. Mary’s hus og have. Vi besøger det flotte hus, som har tilhørt adskillige adelsslægter i England. Ved huset ligger en af de meget berømte haver. Et fantastisk syn med stauder – roser – diverse stedsegrønne og ikke mindst en stor victoriansk køkkenhave.

Dag 5 – Winston Churchill´s hus og Hastings Castle
Vi skal i dag på en heldagsudflugt, og første stop bliver ved Chartwell. Kendt som Sir Winston Churchill’s hjem i mere end 40 år. Rundt om Tudor-palæet ses den smukke have og værelserne fremstår, som da Churchill boede der. Herefter bliver det tid til mere natur og kultur i Sydengland. Vi skal opleve stedet for det legendariske Battle of Hastings d. 14. oktober 1066, hvor Wilhelm Erobreren sejrede over den Angelsaksiske konge Harold Godwinson. Før slaget aflagde Wilhelm Erobreren ed på, at vandt han, ville han opføre et kloster. Ruinerne af dette kloster, Battle Abbey, kan stadig ses ved stedet. Vi skal også se ruinerne af den fæstning, et såkaldt motte-bailey-anlæg, Wilhelm Erobreren lod opføre tæt på havet inden det afgørende slag ved Hastings. 

Dag 6 – Canterbury Cathedral
Efter morgenmaden går turen til katedralen i Canterbury. Kirken er meget imponerende, og er samtidig hovedsæde for Church of England og moderkirken for alverdens anglikanere. Kirken blev påbegyndt af den første normanniske ærkebiskop, Lanfranc, men byggeriet i gotisk stil blev først afsluttet i 1517. Inde i kirken er det et absolut must at se mosaik-vinduerne i Corona-kapellet. De er fra begyndelsen af 1200-tallet. Også St. Augustines marmorstol, ligeledes fra 1200-tallet, bør ses. Den benyttes stadig ved indsættelse af ærkebiskopper.  Vi kører videre til Folkestone og får bussen på biltoget, som hurtigt bringer os tilbage til Calais i Frankrig. Derefter videre ind i Tyskland til overnatning på hotel i Ruhrområdet.

Dag 7 – Hjemrejse
Efter morgenmaden kører vi det sidste stykke mod Danmark - naturligvis med et stop ved grænsen.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning