Skip to main content

Genforeningsturen

Er I en gruppe, forening eller en klub som ønsker et skræddersyet tilbud på denne rejse er I meget velkomne til at kontakte os på 70260049 eller på rejs@ansrejser.dk 

Corona-epidemien har betydet at hele fejringen af Sønderjyllands genforening med det danske kongerige - og 1920-grænsedragningen for det danske mindretal i Sydslesvig og det tyske mindretal i Sønderjylland er blevet udskudt med et år. Den 15. juni 2020 var det nøjagtigt 100 siden at Sønderjylland overgik fra Tyskland til Danmark og d. 10. juli red Kong Christian X over den dansk-tyske grænse nord for Christiansfeld – og markerede at nu var Sønderjylland vendt tilbage til det danske kongerige. Danmark mistede Sønderjylland, som tyskerne kaldte Nordslesvig, efter 1864-krigen med det forsmædelige nederlag på Dybbøl Banke. Forberedelserne til at fejre Sønderjyllands genforening med Danmark er allerede langt fremme. Der bliver af en større komite fra stat, regioner, kommuner, erhvervsliv, organisationer udarbejdet et attraktivt, synligt og sammenhængende program af oplevelser både lokalt, regionalt og nationalt – syd og nord for den nuværende grænse. 

Bestil hos Ans Rejser fordi:
• Ophold med morgenmad og aftensmad 
• Centralt hotel i Slesvig by
• Unik rejse - kun hos Ans Rejser
• Både Sønderjylland, Flensborg og Slesvig

Programmet dag for dag:

Dag 1 – Den gamle grænse, Genforenings- og grænsemuset – Christiansfeld - Knivsbjerg – Dybbøl Banke - Gråsten Slot
Undervejs sydpå bliver der serveret morgenkaffe med brød og rejselederen fortæller om dagens program. Første stop bliver ved den gamle grænse lidt nord for Christiansfeld. Kong Christian X red 10. juli 2010 over grænsen. Her skal vi også opleve Genforeningsmuseet der fortæller historien om de mennesker, sammenlægningen påvirkede dengang. Vi passerer Genforeningspladsen og Genforeningskirken i Christiansfeld. Næste stop Knivsbjerg – Sønderjyllands højeste punkt med sine 97 meter. Området er ejet af det tyske mindretal i Sønderjylland, som hos mindretallet hedder Nordslesvig. Knivsbjerg har både teatersal, kursusejendom, idrætsanlæg, mindelund. På bakketoppen er der en imponerende udsigt. På Dybbøl Banke skal vi besøge den historiske mølle og opleve skanserne. Dejligt sted at nyde vores frokostsandwich. Der bliver et kig ind til Gråsten Slot, hvor den kongelige familie holder til om sommeren inden vi kører på Fjordvejen langs Flensborg Fjord. Vi kører videre på den historiske tur i Sydslesvig. Slaget ved Isted 25. juli 1850 er det største krigsslag i Danmarkshistorien. Vi skal bo på Hotel Hohenzollern som ligger centralt i Slesvig. Opholdet er både med aftensmad og morgenmad.

Dag 2 – Slesvig, Dannevirke
Vi bruger formiddagen på byvandring i Slesvig by, som var dansk indtil 1864. Der findes et stort dansk mindretal med egne skoler, kulturinstitutioner, børnehaver, forsamlingshus, kirke – og A. P. Møller Skolen. Vi spadserer rundt i den gamle bydel og besøger den femstjernede domkirke Sankt Petri med en fantastisk, verdenskendt altertavle fra 1500-tallet. Herefter besøger vi den idylliske bydel Holmen - et fiskerleje, hvis indbyggere i århundreders har haft deres egne sæder og skikke. Frokostpause på den skønne havn. Gottorp Slot slår vi et sving rundt om. Dannevirke Museum lige udenfor Slesvig er det danske mindretals museum for det historiske voldanlæg, som er Unesco-verdenskulturarv. Dannevirke er Danmarks fødselsattest - og vores lands største nationale symbol. Dannevirkes historie strækker sig over mere end 1500 år. Det er Nordens største forsvarsværk og fortidsminde.

Dag 3 – Flensborg
I den gamle dansker by Flensborg skal vi besøge Flensborghus, som er det danske mindretals højborg. En ledende repræsentant for Sydslesvigsk Forening giver en grundig orientering om det arbejde, der foregår blandt de dansksindede syd for grænsen Der bliver også tid til en spadseretur på byens langstrakte gågade. Inden vi atter er tilbage i Danmark, vil der være god tid til grænsehandel.

Denne rejse er skræddersyet til lukkede grupper - kontakt os for tilbud på
tlf. 70 26 00 49 eller rejs@ansrejser.dk
Se Rejsekalender HER for ledige pladser til individuel rejsende.


  Rejsekalender
  10/4Smagen af VestjyllandFra 4.995,-
  17/4RomFra 7.395,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  23/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  24/4Smagen af LimfjordenFra 4.995,-
  25/4Alanya med Jan - Uge 17Fra 6.195,-
  Kontakt os
  Adresse:
  Ans Rejser A/S
  Engdahlsvej 14
  7400 Herning