Rejser til Bosnien

Bosnien er et skatkammer af historie, arkitektur og kultur med dramatiske fortællinger om krige og kærlighed - tilsvarende findes ikke andre steder i Europa. Naturen er så frodig og smuk, at det er vanskeligt at forestille sig de gribende hændelser området har gennemgået - og overlevet. Bosnien blev løsrevet fra Jugoslavien i starten af 1990'erne og er i dag et miks af bosnisk, serbisk, kroatisk, muslimsk og kristen kultur. Landet er på størrelse med Danmark, men selvom rækkerne af bjerge gør køreturene længerevarende end i det danske land, er der stadig kort, når man skal fra ét sted til et andet.

Bosnien lokker med en særdeles gæstfri og stolt folkesjæl, en gastronomi i topklasse samt behagelige hoteller - og ikke mindst et rimeligt prisniveau.

Bosnien bag facaden

Denne tur går til et af Europas mest interessante områder. Netop her mødes 3 af verdens største religioner; Den muslimske, den ortodokse og den kristne. Det er ligeledes i dette område, at 3 store civilisationer støder sammen. Osmanien (Tyrkiet), Østeuropa og Vesteuropa. Gennem århundreder har området været en smeltedigel af forskelligheder, der er...Læs mere