I Luthers Fodspor

Mærk historiens vingesus i Martin Luthers fodspor. Oplev en spændende tur med historisk indhold og naturoplevelser fra skønne områder bl.a. i det tidligere Østtyskland. Træd i Luthers fodspor med Ans Rejser. Vi skal besøge steder fyldt med historier, som også har haft stor betydning i Danmark. Du får lov at træde i Luthers fodspor som munk, reformator og teolog. Luther satte, som præst i augustiner-eremitternes orden, gang i den bevægelse, der ændrede hele den daværende kirke. Erik Bertelsen er rejseleder på denne fantastiske jubilæumsrejse få uger før 500 fejringen kulminerer. Vi skal til de helt centrale steder hvor det foregik for 500 år siden.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Unik rejse - kun hos Ans Rejser
 • Oplev Lutherstadt Wittenberg
 • Dansk ekspert rejseleder

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Afrejse
 • Dag 2 – Erfurt og Wartburg
 • Dag 3 – Eisleben og Lutherstadt Wittenberg
 • Dag 4 – Byvandring og tid på egen hånd
 • Dag 5 – Hjemrejse
Pris fra:
4.995,-
Dage:5
Inkluderet i rejsen:
Busrejse i moderne 4-stjernet luksusbus, ophold i delt dobbeltværelse, 4 x morgenmad, 4 x aftensmad, al transport og udflugter, dansk rejseleder, skatter, afgifter og bidrag til rejsegarantifonden.


Tillæg pr. person: Enkeltværelse kr. 995, årsafbestillingsforsikring kr. 272, fast plads i bussen kr. 95, entréer.
Bestil rejse

Program

Dag 1 – Afrejse (A)
Afrejsedag, hvor vi efter opsamling kører over den dansk/tyske grænse. Ankomst først på aftenen til Erfurt, hvor vi indlogerer os på Mercure hotel Erfuhrt og får vores aftensmad.

Dag 2 – Erfurt og Wartburg (M, A)
Erfurt er en fantastisk gammel østtysk by med skønne huse og en atmosfære, der bringer os tilbage til middelalderen. Byen er en af de smukkeste, restaurerede byer i det gamle DDR. Den gamle imponerende bro ”Krãmerbrûche” med 32 huse tilbage fra middelalderen bygget tværs over floden, giver en enestående historisk atmosfære. Det er en helt speciel oplevelse at besøge det kloster, hvor Luther i 1505 blev indskrevet som munk, og hvor han pinte sig selv i sine mange selvforbedringsforsøg. Domkirken er en af de mest storslåede kirker, med en kirkeklokke, der vejer 11.4 ton! Vi skal besøge den enestående flot beliggende borg - Wartburg. Her havde Luther i 1521 tilflugtssted og levede som ”fredløs”. På turen rundt på borgen ser vi bl.a. det lille rum, hvor Luther på rekordtid oversatte Det Nye Testamente fra latin til tysk og kastede blæk efter djævelen. Oplevelsen krydres af den fabelagtige udsigt, der er fra brystværnene på borgen.

Dag 3 – Eisleben og Lutherstadt Wittenberg (M, A)
Vi kører til Eisleben hvilket er byen hvor Luther blev født – og døde. Undervejs skal vi besøge et panoramamuseum, der blev opført kort før murens fald i 1989. I Eisleben er indrettet et museum i huset, hvor Luther blev født. Vi skal besøge huset, hvor Luther døde. Det rummer bl.a. hans dødsmaske og en forgyldt alterkalk som Luther gjorde brug af. Der vil være god tid til at gå rundt i byen på egen hånd. Undervejs til Lutherstadt Wittenberg kører vi til byen Torgau, hvor vi skal se Slotskirken som er den første protestantiske kirkebygning. En byvandring fører os bl.a. til Sct. Maria Kirken, hvor Luthers hustru, Katarina von Bora, ligger begravet. Vi skal også se det imponerende renæssanceslot Hartenfel. Og til sidst Elben, hvor de amerikanske og sovjetiske tropper mødtes d. 25. april 1945. Vi kører til Lutherstadt Wittenberg, hvor vi indlogerer os på Luther-Hotel Wittenberg. Alle hotellets værelser er med bad, tlf. og TV. Efter aftensmaden indbyder den spændende by til en tur på egen hånd.

Dag 4 – Byvandring og tid på egen hånd (M, A)
Efter morgenmaden skal vi indtage den spændende og historiske by. Vi begynder byvandringen med at se egetræet hvor Luther i 1521 under stor studenter-jubel, brændte den besked af fra Paven, der havde dødsdømt ham. Vi skal se stedet, hvor Luther boede, og som i dag rummer verdens største reformationsmuseum. Et besøg i Stadskirken, hvor Luther prædikede mere en 2000 gange, giver et af historiens store vingesus.
Vi besøger Slotskirken med døren, hvor Luther i 1517 slog sine 95 teser op. Der vil også blive tid til at udforske den spændende by på egen hånd.

Dag 5 – Hjemrejse (M)
Efter morgenmad sætter vi atter kursen mod Danmark

Indkvartering

Hoteller på rejsen


Mercure Hotel Erfurt Altstadt

Den 23.-25. august


Luther-Hotel Wittenberg

Den 25.-27. august

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad og 4 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (inkl. entréer)
 • Rejseleder Erik Berthelsen
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 750
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272
 • Fast plads i bussen kr. 95

Øvrige informationer:

 • Valuta = Euro
 • Opsamling = Rute A

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedDestinationLilla pris
12/8BusI Luthers Fodspor4.995,-Bestil