Et anderledes Hamburg

Mange kender hansastaden Hamburgs kendte seværdigheder og attraktioner. Derfor byder denne rejse på ”Et anderledes Hamburg”, hvor I normalt ikke kommer hen på en tur til Hamburg. Vi skal bl.a. opleve Fischmarkt, Reeperbahn og Altona. Inden vi når storbyen, er der også mange oplevelser indlagt. Hamburg er Tysklands næststørste by med over 1,6 mio. indbyggere. Her er indkøbscentre, havneliv, internationale shows, listige beværtninger, forlystelsesgaderne i St. Pauli og meget mere.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Unik og anderledes tur
 • Det sprudlende Fischmarkt
 • 4**** hotel i Hamburg
 • Dansk ekspert rejseleder

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 – Willkomm-Höft, Blankenese og Altona
 • Dag 2 – Rundt i Hamburg
 • Dag 3 – St. Pauli og den gamle Elbtunnel

Program

Dag 1 – Willkomm-Höft, Blankenese og Altona (A)
Vi kører gennem det vestlige Sønderjylland og kører over grænsen mod Niebüll, fortsætter forbi Husum, Friedrichstadt og tager motorvejen ved Heide. På den tilbagelagte strækning oplever vi i fuldt omfang marsklandet. Første mål er Wilkomm-Höft i Wedel ved Elben. Her hilses alle større skibe på vej ind i storhavnen i Hamburg velkommen ved at der bliver kippet med flaget. Der ønskes ”Velkommen til Hamburg” på tysk og det sprog, hvor skibet er indregistreret, ligesom landets nationalmelodi bliver spillet. Der fortælles kort om skibet. De skibe, der forlader Hamburg, får også en hilsen med på vejen og et på gensyn plus nationalmelodien. Det er en betagende oplevelse, også for ikke-skibsinteresserede. Selv store, stærke mænd får tårer i øjnene, når de står ved bredden og oplever dette sceneri. Vi fortsætter langs Elben til Blankenese. Engang et lille fiskerleje, men gennem mange årtier er der bygget store villaer, som blander sig med små fiskerhytter og stråtækte kaptajnshuse. Blankenese ligger på en skråning så stejl, at vejene flere steder er skiftet ud med trapper. Dagens tredje mål er den gamle danske by Altona, som i 2014 kunne fejre 350 år som købstad. Altona, der i dag er en bydel i Hamburg, opstod i det 15. århundrede som et lille fiskerleje omkring en knejpe, der ifølge folkeoverleveringen lå ”All to Nah” (alt for tæt) på Hamburg. Den danske arkitekt C. F. Hansen opførte flere store patricierhuse på de bedste adresser i Altona - en del af husene er bevaret trods store ødelæggelser under 2. verdenskrig. Dagen slutter på vort hotel, hvor der efter indkvartering er aftensmad.

Dag 2 – Rundt i Hamburg (M, A)
Vi skal meget tidligt op – for morgenen og en del af formiddagen skal tilbringes i én af top-100-seværdighederne blandt tyske seværdigheder udvalgt af udenlandske turister - Fischmarkt på Grossen Elbenstrasse. Ingen gæst i Hamburg må snyde sig selv for en søndag morgen på Fischmartkt, hedder det i alle guidebøger. På det tidligere helt traditionelle fiskemarked starter de højtråbende sælgere dagen kl. 5 om sommeren. Boderne ligger tæt, undtagen de få, som er placeret for sig selv, fordi de sælger larmende høns, gæs og duer. Kun få boder handler med frisk fisk – resten tilbyder røgede og marinerede sild, fiskesandwich og den store specialitet røgede ål. Som der står skrevet: “Inde i den gamle fiskehal er der gang i den”. Her mødes de morgenfriske med tømmermændene på vej hjem fra Reeperbahn og indtager morgenkaffen eller et glas sekt, akkompagneret af levende jazz, rock eller countrymusik – med mulighed for at danse. Efter morgenmad på hotellet er der mulighed for at deltage i en guidet sejltur (ekskl.) i den kæmpestore containerhavn med afgang fra Landungsbrücken. Hamburger Rathaus, storbyens enorme rådhusbygning, dominerer med sin størrelse og rummer pragtværelser og kunstskatte. Kig indenfor i rådhushallen, hvor der altid er udstillinger. Udenfor på pladsen er der altid aktiviteter til glæde for alle. Der bliver tid til en spadseretur i gå-gaderne, inden bussen kører tilbage til hotellet og aftensmaden.

Dag 3 – St. Pauli og den gamle Elbtunnel (M)
Efter morgenmaden venter der en underjordisk oplevelse. Vi skal på en spændende gåtur gennem Den gamle Elbtunnel fra 1911, der var i fuld funktion indtil Elbtunnel på motorvej A7 åbnede i 1975. Der er to tunnelrør, som stadig bliver benyttet til lokal trafik omend i begrænset omfang. Turen starter ved de markante kuppelbygninger ved St. Pauli-Landungsbrücken, hvor man via en af de 4 elevatorer (til biler og andre trafikanter) kommer ca. 25 meter ned. Gå den 426 meter lange tur gennem det ene tunnelrør og retur af det andet - og lad dig fascinere af datidens ingeniørkunst. Et besøg ved Elbphilharmonien er et absolut must, når man besøger Hamburg.  Den gigantiske bygning er langt fra færdig, men efter flere forsinkelser er åbningen af hele komplekset fastsat til foråret 2017. Herefter tager vi på en køretur rundt i pakhusbyen Speicherstadt. Et virkelig fascinerende havnekvarter. I kvarteret findes adskillige museer og attraktioner. Vi kører gennem St. Pauli og ad Reeperbahn, der betragtes som hovedgaden i det farvestrålende og kaotiske forlystelses- og havnekvarter. Vi når ud til motorvejen og sætter kursen nordpå.

Indkvartering

Leonardo Hotels 4****

Under opholdet i Hamburg bor vi på det skønne og stilfuld indrettet Leonardo Hotel. Hotellet er moderne indrettet, med alle tænkelige fornødenheder. Alle værelser er naturligvis med eget bad/toilet, hårtørrer, kabel-tv, minibar etc. Ophold med morgenmadsbuffet og aftensmad. Se mere på: www.leonardo-hotels.com

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 2 x morgenmad samt 2 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Dansk rejseleder
 • Alle skatter, afgifter samt bidrag

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 600
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 272
 • Fast plads i bussen kr. 95

Øvrige informationer:

 • Valuta = Euro
 • Opsamling = Rute A