Den ultimative Nordkaprejse

En fantastisk rejse til vort dejlige naboland Norge. Høje fjelde, dybe fjorde, smukke dale. Ja, overalt finder man en storslået og betagende natur. Tag med på vores store Nordkap-rejse til midnatssolens rige på toppen af Europa. Nordkap skal opleves en gang i livet – det forunderlige lys, landskabets storhed og den særegne kultur gør et uforglemmeligt indtryk.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Bus til Nordkap og fly hjem 
 • Sejlads med Hurtigruten
 • Hele 2 nætter på Lofoten
 • Ishavskatedralen i Trømsø

Program dag for dag:

 • Dag 1 – Med færge til Oslo og overnatning i Hamar
 • Dag 2 – Ringebu Stavkirke og Nidaros katedralen i Trondheim
 • Dag 3 – Sandnessjøen
 • Dag 4 – Polarcirklen, Fauske, Saltstraumen og Bodø
 • Dag 5 – Lofoten og Svovlvær
 • Dag 6 – Cruise med Hurtigruten gennem Trollfjorden
 • Dag 7 – Ishavskatedralen
 • Dag 8 – Lofoten, Gildetun og Hammerfest
 • Dag 9 – Nordkap
 • Dag 10 – Samernes højborg Karasjok
 • Dag 11 – Alta - Nordlyskatedralen og Helleristningerne
 • Dag 12 – Hjemrejse

Program

Dag 1 – Med færge til Oslo og overnatning i Hamar (A)
Afgang fra Jylland, tidlig morgen. I Hirtshals går vi ombord på Fjord Line's færge til Langesund, hvorefter vi kører et par timer op til Hamar. Efter indkvartering er der aftensmad på hotellet.

Dag 2 – Ringebu Stavkirke og Nidaros katedralen i Trondheim (M, A)
Efter morgenmad kører vi nordpå forbi Lillehammer. Ruten følger den flotte sø Mjøsa, og i det bølgende landskab omkring søen ligger Norges mest frugtbare landbrugsjord. Vi er i stavkirkernes land, og vi stopper og ser stavkirken i Ringebu, der er en af de 29, der er bevaret. Der har ligget en kirke på stedet siden det 11. årh., da kristendommen kom hertil, og den nuværende er fra ca. 1220. Vi fortsætter igennem Gudbrandsdalen, og du kan glæde dig til en smuk tur over højfjeldet, bl.a. Rondane og Dovre. I Dovrefjeldet lever moskusoksen. Den blev indført hertil fra Grønland i 1931. Vi fortsætter til Trondheim, der tidligere i historien var Norges hovedstad. Vi kommer naturligvis også til Nidarosdomen – Norges nationalhelligdom – et spektakulært bygningsværk, bygget over Olav den Helliges grav. Udvendigt er domkirken udsmykket med talrige figurer af helgener og bibelske figurer. De forskellige stilarter, kirken er bygget i – normannisk, romansk og gotisk - ses tydeligt både inde og ude. Vi får en rundvisning i domkirken af en lokalguide. Overnatning i Trondheim.

Dag 3 – Sandnessjøen (M, A)
Efter morgenmad og bussen er pakket, siger vi farvel til Trondheim i denne omgang og sætter kursen videre nordpå. Dagens første stop bliver ved Stiklestad. Et af Norges mest berømte slag fandt sted ved Stiklestad i 1030. Det var her den kristne vikingekonge Olaf Haraldson, faldt sammen med det meste af sin hær i kamp mod lokale høvdinge.To af hovedmændene bag slaget var brødrene Eirik og Svein Jarl fra byen Steinkjer, som vi også kører igennem. Vi fortsætter til indkvartering i Sandnessjøen, hvor der vil være middag på hotellet.

Dag 4 – Polarcirklen, Fauske, Saltstraumen og Bodø (M, A)
Denne dag krydser vi polarcirklen, der er markeret med et monument, der symboliserer Nordlyset. Vi stopper naturligvis og ser Polarcenteret, hvor du kan se en interessant udstilling om områdets natur og dyreliv. Klimaet heroppe er nu lidt koldere og naturen mere barsk, men det er jo det der gør Norge så spændende og dragende. Vi passerer det barske saltfjeld, hvor jugoslaviske og russiske krigsfanger byggede jernbanen under Hitlers okkupation af Norge. Vi fortsætter til byen Fauske ved Skjerstadfjorden, der er berømt for sin lyserøde marmor. Herfra drejer vi af til det fascinerende naturfænomen Saltstraumen; et blot 3 kilometer langt og 150 meter bredt stræde mellem Saltenfjorden og Skjerstadfjorden, hvor tidevandet presser 400 millioner m3 vand igennem. Denne, en af verdens kraftigste tidevandsstrømme, danner store strømhvirvler, der medfører enorme mængder næring; et kæmpe spisekammer for fisk. Herefter kører vi det sidste stykke til Bodø, hvor vi indkvarteres og spiser aftensmad.

Dag 5 – Lofoten og Svovlvær (M, A)
Efter morgenmaden tager vi færgen fra Bodø til Muskenes på Lofoten og her starter endnu et eventyr.  Lofoten er en perlerække af små øer, forbundet med broer. Maleriske træhuse i rødt og gult, tørrede fisk på stativer i lange rækker og fjelde med spidse tinder. Vi besøger et af de små ”fiskevær”, som er benævnelsen for et lille fiskerleje. Vi går en tur gennem Henningsvær, som er en perle af et lille fiskevær, og det er ikke for ingenting, at Henningsvær kaldes for ”Lofotens Venedig”.
Derfra videre til Kabelvåg kirke alias Lofot-katedralen. Det er Norges største trækirke nord for Trondheim med plads til 1.200 personer – så mange indbyggere boede der i kabelvåg for 100 år siden. Herefter indkvartering og aftensmad på vores hotel på Lofoten.

Dag 6 – Cruise med Hurtigruten gennem Trollfjorden (M, A)
Siden 1993 har Hurtigruten fragtet passagerer og gods og forbundet små og større samfund langs Norges vestkyst. Vi kører forbi smukke fjelde, i dybe dale, langs Norskehavet , den ene idylliske plet på verdenskortet efter den anden så langt øjet rækker, indtil vi ankommer til den lille by, Stokmarknes. Der bliver tid til at spise frokost i Stokmarknes inden vi border Hurtigruten. De næste timers sejlads tager os gennem det ene spektakulære natursceneri efter det andet, ikke mindst når vi ankommer til Trollfjorden. Det er også her på denne strækning, at flere havørnepar holder til og vi har mulighed for at se disse store rovfugle svævende på tætteste hold, så husk kameraet. Vi ankommer til Svolvær og herfra går det videre til vores hotel og aftensmad på Lofoten.

Dag 7 – Ishavskatedralen (M, A)
Efter morgenmad tager vi afsked med Lofoten, og begiver os nordpå mod Tromsø. Her ankommer vi sidst på eftermiddagen, så der er tid til at udforske ” Nordens Paris”, som Tromsø bliver kaldt. Ishavskatedralen er en af attraktionerne i Tromsø. Egentlig hedder den Tromsdalen Kirke, men den karakteristiske form leder tankerne hen på isbjerge eller gletsjere. Det gigantiske glasmaleri på 140 m² i østgavlen er specielt imponerende udefra om aftenen, når kirken er oplyst. Vi skal endvidere opleve en midnatskoncert i katedralen. Vi overnatter i Tromsø, hvor aftensmaden også bliver serveret.

Dag 8 – Lofoten, Gildetun og Hammerfest (M, A)
Glæd dig til en dag med afvekslende naturoplevelser. Snart følger vejen kystlinjen til små bygder, snart er vi oppe over trægrænsen, hvor der er gode chancer for at se rener. På turen til Hammerfest stopper vi højt over Kvænangsfjorden på Gildetun. Her bliver der tid til frokost og samtidig nyder vi udsigten over fjorden, som strækker sig helt ud til ishavet. Videre går turen forbi Alta med sine Helleristninger, som vi besøger senere. Vi kører fra Alta mod Hammerfest, og denne strækning er en af de smukkeste i Norge. Store blå søer, overvældende fjelde, grønne træer – lig med storslået idyl. Vi kører til Hammerfest og ifølge indbyggerne her er vi nu i verdens nordligste by. Vi indkvarteres på vores hotel og spiser aftensmad.

Dag 9 – Nordkap (M, A)
Efter morgenmaden bliver der tid til at udforske Hammerfest, som er kendt for Meridianstøtten, som er på UNESCOS’s verdensarvsliste. Ellers er der en hel del kunsthåndværkerbutikker i byen. Vi kører den smukke vej tilbage og drejer nu op mod Nordkap og vi er nu for alvor i samernes og renernes land.. Turen går det sidste stykke gennem fjorde og elve gennem Finnmarkens subarktiske landskab til Magerøy, hvor Nordkap ligger. Vi skal overnatte i Honningsvåg.
Efter middagen kører vi endnu længere nordpå – til det der for de fleste vil være rejsens ultimative højdepunkt. At stå her på Nordkap-plateauet 370 m over havet, med udsigt til midnatssolen og tænke den tanke, at langt derude i horisonten ligger Nordpolen. Selve besøgscenteret (Nordkapphallen) er bygget ind i selve Nordkapklippen, og det er muligt at nyde sceneriet tæt på i al slags vejr. Men når det gælder vejret, selv her på toppen af Europa, er der ingen der kan give garantier.

Dag 10 – Samernes højborg Karasjok (M, A)
Karasjok er samernes “hovedstad”, og stort set alle byens indbyggere er samere. Her skal vi besøge Sametinget, der har til huse i en bygning, der arkitektonisk er inspireret af sameteltet – lavvoen. Sametinget består af samer valgt ikke kun i Norge, men også i Sverige, Finland og Rusland. De samles fire gange om året, og dets opgave er bl.a. at fremme politiske initiativer. 
Om aftenen er der middag i Storgammen restaurant. Den er bygget af træ og græs, og er en helt unik laplandsk restaurant. Vi sidder på rensdyrskind omkring pejsen, mens vi får serveret mad baseret på det laplandske køkken, der går flere hundrede år tilbage. En autentisk oplevelse. Vi overnatter i Karasjok.

Dag 11 – Alta - Nordlyskatedralen og Helleristningerne (M, A)
Vi forlader Karasjok og kører til Alta. Her besøger vi først Helleristningerne, som er en rejse tilbage i tiden. Helleristningerne viser scener fra hverdagslivet og jagtoplevelser, men hvorfor de er gengivet på klipperne, er stadig en gåde. Efter en frokostpause besøger vi Altas nye vartegn – Nordlyskatedralen. Byrådet i Alta ønskede ikke blot en ny kirke, men også en bygning der skulle sætte Alta på det arkitektoniske verdenskort. For os danskere er Nordlyskatedralen særlig interessant, idet Århusarkitekterne Schmidt, Hammer og Lassen har været medarkitekt på denne meget specielle bygning. Og den danske billedhugger Peter Brandes har stået for den kunstneriske udsmykning. Vi overnatter i Alta.

Dag 12 – Hjemrejse (M)
Efter morgenmaden kører vi de få kilometer til Altas lufthavn og flyver tilbage til Billund. Herfra er der bus tilbage til vores opsamlingssteder.

Indkvartering

Hoteller på rejsen

På hele rejsen bor vi på gode 3*** hoteller. Alle værelser har eget bad/toilet. En komplet hotelliste med navn og adresse fremsendes ca. 8 dage før afrejse.

 

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Busrejse i 4-stjernet luksusbus
 • Færge Hirtshals - Langesund på udrejsen
 • Fly fra Alta til Billundvia Oslo på hjemrejsen
 • 12 x morgenmad & 11 x aftensmad
 • Transport og udflugter ifølge program (ekskl. entréer)
 • Entré til Nordkaphallen samt certifikat
 • Entré og rundvisning i Nidaros Katedralen i Trondheim
 • Entré og midnatskoncert i Ishavskatedralen i Tromsø
 • 4 indenrigsfærger i Norge, heriblandt Hurtigruten
 • Dansk rejseleder
 • Skatter, afgifter og bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 3.400
 • Årsafbestillingsforsikring kr. 656

Yderligere oplysninger:

 • Valuta = Norske kroner
 • Opsamling = Rute N