Det magiske Irland

Rundrejse med Irlands-eksperten Claus Hebor (juli-afgangen) til det smukkeste af Irland med spektakulær natur og enestående kultur, historie og mentalitet. På rejsen tager vi jer med ud i helt uberørt natur, og da guiden kender Irland bedre end selv mange lokale vil I få helt enestående oplevelser.

Bestil hos Ans Rejser fordi:

 • Gratis parkering i Aalborg
 • Oplev Cliffs of Moher
 • Hotel i centrum af Galway
 • Tæt på lokalbefolkningen

Programmet dag for dag:

 • Dag 1 - Ankomst til Galway
 • Dag 2 - Galway – Clifden - Connemare
 • Dag 3 - InnisMór – Dun Aongus
 • Dag 4 – Galway Bay - Cliffs of Moher – Burren - Kinvarra
 • Dag 5 – Kinvarra – Dunguaire Castle
 • Dag 6 – Kilbeggan Distillery - Drogheda
 • Dag 7 – Hill of Tara – Slane - Newgrange
 • Dag 8 - Hjemrejse

Program

Dag 1 – KBH - Dublin - Galway
Ved ankomst til Dublin lufthavn går busturen tværs over Irland til vestkysten. I Galway indlogeres vi på et godt hotel lige i bymidten, hvor I uden for døren har et omfattende udvalg af gode restauranter og pubber med musik og liv.
Afhængig af hvordan flytiderne flasker sig, bliver der mulighed for at deltage i en byvandring, hvor I får fortalt den spændende historie om Galway og nogle af de kendte mennesker herfra. I kan bl.a. høre om Lynch-familien, der var borgmestre mere end 50 gange, og se vinduet, hvorfra James Lynch henrettede sin egen søn i 1493. Byens største kirke er indrettet i det gamle fængsel, og tilsvarende spændende historier findes overalt i Galway. River Corrib løber gennem byen, og med flere kanaler bliver Galway kaldt for ”Irlands Venedig”. Vi tager en af de mange muligheder for dejlige spadsereture langs floden. Byrundturen bringer os også til Spanish Arch fra 1500-tallet, hvor de spanske handelsfolk lagde deres skibe til kaj, herunder Christoffer Columbus, som besøgte Galway i 1477.
Herefter går vi gennem latinerkvarteret, som syder af liv med hyggelige gader, små butikker, gamle pubs og masser af musik. Her kan I på egen hånd gå på opdagelse i Galway, hvor I kan finde gamle bøger, antikviteter, kunsthåndværk og meget andet. Eller bare slappe af på en af de utallige fortovscaféer og pubber og nyde de mange gadeartister og –musikere. Galway har tillige flere museer og gallerier, så der er noget for enhver smag.
Sen eftermiddag plejer vi at få en pint og music session på én af byens pubber, før vi spiser middag på hotellet.
Galway er kendt for et meget levende musikliv, der spænder fra trad. irsk musik til pop og rock, så alle vil kunne et musiksted, der passer til dem. Allerede fra 18-tiden om aftenen er der musik-sessions på byens mange pubber, og det sværeste er nok at vælge pubber og musik! Musikken fortsætter hele aftenen – 7 dage om ugen! Vi får sikkert også en sang og en snak med de lokale musikere.

Dag 2 – Galway – Clifden - Connemare – Killary Habour - Galway
Turen i dag går gennem vel nok det smukkeste natursceneri i Irland, nemlig Connemare. Fra Galway bliver landskabet mere og mere vildt, og når vi kommer til den fantastiske kystvej Skydrive kører vi højt oppe i bjergene på små, krogede veje med en helt enestående udsigt over Atlanterhavet. Det findes simpelthen ikke smukkere! Vi gør stop undervejs, så I kan få de helt rigtige fotos. Vi besøger Connemare National Park, som er et enestående smukt landskab, hvor der er mulighed for at få en lille spadseretur eller en lidt længere vandretur – alt efter jeres ønske.
Frokost indtages i en af de små hyggelige landsbyer som Letterfrack.Turen gennem Connemare bringer os til Killary Habour, som er en fjord, der skærer sig ind mellem bjergene. Området var bl.a. location for den kendte, irske film ”The Field” med Richard Harris. Vi gør holdt i ”filmens” pub i Leenane. På vejen passerer vi det smukke Kylemore Abbey, som ligger ned til en sø med høje bjerge som en betagende baggrund.
Vejen tilbage til Galway går ad den mindre vej gennem Connemare langs de dramatiske bjergtoppe Twelve Pins med dybblå søer, som spejler sceneriet på magisk måde. Det er en enestående smuk vej, hvor det ene smukke panorama afløser det andet. Det er virkelig drømmen om Irland!
Om aftenen skal I selv finde en hyggelig restaurant i Galway – fra små, billige seafood-steder til gourmetrestauranter med udsigt over Claddagh – det gamle haveområde, hvor de spanske handelsskibe lagde til i 1500-tallet.

Dag 3 – Galway – InnisMór – Dun Aongus - Galway
Dagen starter med en flot køretur langs Galway Bay, hvorefter vi ankommer til den lille havneby Rossaveel. Herfra tager den lille færge ca. 45 min. sejlads på Atlanterhavet til den største af Aran-øerne InnisMór.
Der er en helt special atmosfære på disse afsidesliggende øer, hvor tilværelsen har været utrolig barsk for de fiskere og fårehyrder, som har slået sig ned her. Markerne er opstået ved at lægge tang ud gennem generationer og generationer, som efterhånden har skabt græsningsarealer til de hårdføre får. Vi skal bl.a. se det forhistoriske Dun Aengus, som ligger højt oppe på klippekanten med et lodret fald ned til det frådende Atlanterhav. Det er et muromkranset område ud til de 100m lodrette havklipper, og man mener, at det er opført i jernalderen ca. 200 fvt. som enten et forsvarsværk eller et sted til ceremonielle formål. Fra stedet kan man se op til 120 km ind over det irske fastland. Vi besøger den lille by på øen, hvor der er mulighed for at spise frokost samt købe unikt kunsthåndværk. Øerne er kendte for deres Aran-sweaters, som er godt håndværk lavet af den bedste uld. Samtidig møder vi den helt enestående gæliske mentalitet og sprog på disse særprægede øer. Vi er tilbage i Galway sen eftermiddag, hvor vi spiser middag på hotellet, før I kan vælge at deltage i en Musical Pub Crawl i Galways fantastiske musik- og publiv. Her er musik, fest og dans for alle aldre!

Dag 4 – Galway – Burren - Doolin - Cliffs of Moher - Kinvara
Efter en god morgenmad går turen mod syd langs kysten gennem det særprægede landskab The Burren, som er en kalkstensslette med helt anderledes vegetation og mange huler. Landskabet kan minde om et månelandskab, men indimellem dukker en ældgammel stendysse eller ringfort op, som viser at området har været beboet fra ældgammel tid. Vegetationen er også helt specielt, idet Burren er det eneste sted på jorden, hvor der vokser både alpine og subtropiske planter ved siden af hinanden. Her kan I også finde mange sjældne orkidearter. Burren er fyldt med spændende oldtidsminder, og vi skal bl.a. se den kendte Poulnabrone Dolmen, der ligger smukt midt på den store kalkstensslette, samt det massive ring-fort Caherconell fra jernalderen. Her oplever vi et imponerende opvisning med de utrolig dygtige fåre- og kvæghunde, som styres med fløjt eller kommandoer. Vi kommer gennem den lille by Lisdoonvarna, hvor der stadigvæk hvert år er ”Matchmaking Festival”, hvor ungkarle og piger mødes for at se hinanden an.
Cliffs of Moher er én af de helt store seværdigheder i Irland, hvor de grønne marker stopper med et lodret fald 215 m ned til havet. Klipperne er blevet forsynet med rækværk, turistcenter, m.v., hvilket på mange måder har forstyrret områdets enestående skønhed og ro. Derfor tager vi en cruise-tur fra Doolin langs med klipperne for at se Cliffs of Moher fra den smukkeste side – nemlig havsiden. Under cruiset fortæller vi om området og det enestående dyre- og planteliv.
I den lille idylliske havneby Doolin spiser vi pub lunch på den kendte O´Connors Pub, som bl.a. er kendt for deres fremragende Seafood Chowder. Om eftermiddagen lander vi i den lille hyggelige havneby Kinvara, som ser ud som taget af en film om Irland med kulørte huse, træskibe i havnen og hyggelig pubber. Her indlogeres vi på Kinvare Guesthouse i Kinvarra, som er et utroligt charmerende bed & breakfast midt i byen.
Middag er på egen hånd, men da Kinvara har 7 restauranter er der meget god mulighed for at finde noget, som passer til alle smagsløg. Om aftenen er der mulighed for at høre traditionel musik om aftenen på en af byens mange pubber.

Dag 5 – Kinvara
I dag skal vi ikke køre i bus, men tage en rolig dag med at besøge det imponerende Farmers Market i vores by, hvor alle landbrugere fra området samles med deres friske grøntsager, frugt, kød, fisk og meget andet. Vi går også ud til det markante Dunguiare Castle, som faktisk har været beboet helt op til 1966 af en excentrisk dame. Vi kan komme ind at se, hvordan borgen har været indrettet gennem 4 århundreder, afsluttende med den moderne dagligstue øverst i tårnet (egenbetaling). Om aftenen arrangeres der Middelalder-banket på borgen med 4-retters menu, musik, sang og oplæsning, som man kan tilmelde sig før eller under turen (egenbetaling og med forbehold for pladser). Vi kan også lave en speciel whiskeysmagning i ”vores” lokale pub i Kinvarra, som nok har Irlands mest markante samling af whiskey, og hvor Mary kender samtlige flasker og deres historie. Her er alle muligheder for at fordybe sig i gribende, sjove og historiske fortællinger fra Irland.
Om aftenen kan vi helt sikkert høre en musik-session på én af de lokale pubber i byen. Eller få en sludder med nogle af de lokale, der gerne fortæller om områdets historie og kultur – eller blot en af de utallige jokes, som irerne er så kendte for.

Dag 6 – Kinvara – Kilbeggan – Drogheda
Efter en solid morgenmad tager vi jer på en dejlig tur tilbage tværs over Irland til nogle af de mest betydningsfulde og spændende steder på den grønne ø. Ved frokosttid gør vi holdt ved det idylliske Kilbeggan Distillery, som har fremstillet irsk whiskey siden 1757. Stedet er i dag både igangværende destilleri og museum, hvor man kan se de gamle kobberkedler og den store vandmølle, som drev destilleriet. Her er der mulighed for at smage på den bløde irske whiskey, spise frokost samt købe helt specielle whiskeys, som ikke findes i Danmark. Herfra kan vi gøre en afstikker til den smukke by Trim med Irlands største middelalderborg Trim Castle, hvor en stor del af filmen Braveheart blev optaget, og det idylliske Bective Abbey. Turen fortsætter til den hyggelige by Drogheda. Hvor vi indlogeres på det spændende og prisvindende D Hotel, der ligger smukt ved River Boyne og i gåafstand til bymidten. Hotellet er et godt eksempel på det moderne Irland med The Celtic Tiger, og viser irernes glimrende sans for udvikling uden at ødelægge deres traditionelle værdier. Drogheda er en typisk irsk by med smalle gader, farvestrålende huse og et hyggeligt miljø med pubber og musik.
Programmet indeholder middag på hotellet, og om aftenen kan vi være heldige at finde en session eller en Sean-Nos (traditionel sang-aften) på vores lille ukendte pub på den anden side af floden. Pubben er et af de mest kendte steder for traditionel musik i Irland, og har den hyggelige atmosfære, som en rigtig irsk pub skal have. Her kan vi virkelig komme tæt på de lokale og den helt enestående irske mentalitet.

Dag 7 – Drogheda - Brú na-Bóinne – Drogheda
Efter en solid morgenmad tager vi jer på en dejlig tur til nogle af de mest betydningsfulde og spændende steder i Irland. De gamle stenaldertempler i Boyne-dalen: Brú na Bóinne (Newgrange), Dowth og Knowth er en af de absolut største og mest spirituelle oplevelser i Irland. Brú na Bóinne er bygget lang tid før pyramiderne med en smuk facade af hvide kvartssten, som reflekterer solen. Solen har netop en afgørende rolle i Newgrange, da solen på årets korteste dag præcist rammer et vindue over indgangsdøren og fylder det store gravkammer med et magisk, gyldent lys. Vi kommer ind i kammeret ad en lang, smal gang, og her får I både legenden om stedet samt den mere videnskabelige forklaring, ligesom sol-fænomenet bliver rekonstrueret med kunstigt lys, så vi klart fornemmer den enestående spirituelle oplevelse, det må have været for stenalderfolket. Selv i dag kan man ikke undgå at gribes af oplevelsen og den smukke tanke. Brú na Bóinne er et UNESCO World Heritate Site, og med rette én af de største seværdigheder i verden.
Vi kører gennem det smukke, frodige østirske landskab gennem det område, som mange kalder ”Mythical Ire-land”, til Hill of Tara, som var sædet The High King i Irland, før englænderne kom i 1100-tallet. Endnu i dag hyldes stedet som et mytisk og spirituelt sted. Vi passerer også Slane Castle på vej til stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til i dag. Undervejs får I en god indføring i Irlands spændende og turbulente historie.
Om aftenen spiser vi på en den glimrende restaurant DeLacy´s i Drogheda, før den måske står på pubbesøg med musik og en pint.

Dag 8 – Drogheda - Dublin Airport - København
Efter en god irsk morgenmad er der – afhængig af flytiderne  -formentlig tid på egen hånd til at besøge det flotte shop-pingmall Scotch Hall, hvor I kan købe alt, hvad hjertet begærer, eller blot slappe af. Hvis tiden tillader det kan vi også arrangere en byvandring i Drogheda, som har mange historiske steder som den kendte byport St. Lawrence Gate fra middelalderen, flere spændende kirker bl.a. med Oliver Plunketts afhuggede hoved, Millmount og ikke mindst Cromwells frygtelige massakre på byen i 1649. Herefter tager vi en kort bustur til Dublin Airport, hvor flyet bringer os tilbage til København.

 

Indkvartering

Hoteller på rejsen

På hele rejsen rundt i Irland bor vi på gode 3*** hoteller. Alle værelser har naturligvis eget bad/toilet. En komplet hotelliste med navn og adresse fremsendes ca. 8 dage før afrejse.

Bestilling

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Aalborg – Dublin t/r
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad samt 4 x aftensmad
 • Al transport og udflugter
 • Heldagstur til Aran Island inkl. færge
 • Natur-vandretur i Connemare
 • Opvisning med sheep dogs
 • Cruise på Atlanterhavet ved Cliffs of Moher
 • Entré og rundvisning ved Bru ná Boinne, Dun Aongus Fort, Poulnabrone Dolmen, Hill of Tara, m.v.
 • Rundvisning på Kilbeggan Distillery inkl. whiskeysmagning
 • Dansk ekspertrejseleder
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden

Tillæg pr. person:

 • Enkeltværelse kr. 1.800
 • Årsafbestillingsforsikring fra kr. 272

Øvrige informationer:

 • Valuta = Euro